http://kerkengeloof.wordpress.com

Het uitzicht van Jesus.

Hoe Jesus er werkelijk uitzag zou men kunnen afleiden aan de gelaatstrekken van de bewoners van het huidige Oosten: grote donkere ogen, diep, vol medegevoel en stemming. Jesus kleding moet de traditionele geweest zijn: een mouwloos kleed, bedekt door een tweede, sandalen en een staf. De hoofdbedekking moet een witte doek geweest zijn, gelijkend op de Arabische keffije van vandaag, op zijn plaats gehouden door een koord. Aangezien Jesus zonder tolk met vreemdelingen als Pilatus kon spreken mogen we aannemen dat hij een zekere kennis van het Grieks bezat. Jesus sprak in het dagelijks leven Aramees en zei zijn gebeden in het Hebreeuws. Van Jesus wordt nergens verteld dat hij lacht, maar hij huilde om Jeruzalem en ook bij de dood van Lazarus.

Gepubliceerd door leopardoel

I am a 91-years old retired Johnson & Johnson researcher, who wants to spend the rest of his years to the spreading of the gospel in a daily blog.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: