“Hij(de engel) trad bij haar binnen en sprak: Verheug u, Begenadigde, de Heer is met u”(Lucas 1:28)

De in 1969 voltooide Kerk van Maria Boodschap is in moderne stijl gebouwd. Het massieve van het metselwerk symboliseert bestendigheid, eeuwigheid zelfs. De koepel opent zich als een bloem boven een van de heiligste plaatsen van het christendom.

De kerk is gebouwd boven de grot die wordt beschouwd als de woning van Maria. In de eerste eeuwen bevond zich hier al een synagoge-kerk voor de jood-christenen. Begin vijfde eeuw werd hier een Byzantijnse basiliek gebouwd, en in de kruisvaarderstijd werd op deze plaats een grote kerk gebouwd. Binnen staan vijf prachtig bewerkte kapitelen die door franse kunstenaars voor de kruisvaarderskerk werden gemaakt en daarna verborgen werden gehouden voor Saladin. De kruisvaardersprins Tancred bouwde op deze plaats een Maria-Boodschapkerk in 1099.

Gepubliceerd door leopardoel

I am a 90-years old retired Johnson & Johnson researcher, who wants to spend the rest of his years to the spreading of the gospel in a daily blog.