http://kerkengeloof.wordpress.com

‘En terwijl Hij hen zegende, verwijderde Hij zich van hen en werd…omhooggeheven en een wolk onttrok Hem aan hun ogen’ (Lucas 24:51; Handelingen 1:9)

Na zijn verrijzenis verscheen Jezus gedurende enige tijd aan zijn leerlingen. Tenslotte leidde hij de elf apostelen naar de top van de Olijfberg, gaf zijn laatste instructies en voer voor hun ogen ten hemel.

In Byzantijnse tijden vormde de Kerk van de Hemelvaart het grote oostelijke herkenningspunt van Jeruzalem, met overdag de glinstering van een kruis en ‘s nachts het schijnsel van een lantaarn. Alles wat er nog rest is deze kleine moskee waarin een voetafdruk te zien is die volgens de legende werd achtergelaten door de ten hemel varende Christus.

Gepubliceerd door leopardoel

I am a 91-years old retired Johnson & Johnson researcher, who wants to spend the rest of his years to the spreading of the gospel in a daily blog.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: